top of page

תניית ביטול בחוזה שכירות למגורים

  • תמונת הסופר/ת: Adi Arviv
    Adi Arviv
  • 2 בפבר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 10 בפבר׳

ביטול חוזה שכירות למגורים כאשר לא מתקיימת הפרת חוזה של הצד השני ואין עילה לביטול- האם זה אפשרי?!

בגדול, ניתן לבטל חוזה באופן חד צדדי רק במצב של הפרת חוזה מטעם הצד השני.

יחד עם זאת, לעיתים הצדדים רוצים לשמור לעצמם את הזכות לבטל את החוזה גם כשאין הפרה על ידי הצד השני.

לשם כך עליהם לכלול מראש תנאי מפורש בחוזה המאפשר יציאה מוקדמת מהחוזה גם ללא הפרה.

כמה נק׳ חשובות:

1. זכות הביטול חייבת להיות הדדית (יחד עם זאת, ניתן לקבוע כי הזכות מוקנית רק לשוכר ולא למשכיר אך לא הפוך).

2. ככל שנכלל תנאי כזה חובה על המשכיר לתת 90 ימי הודעה מוקדמת (אפשר לקבוע מס' ימים גבוה יותר אך אי אפשר פחות), וחובה על השוכר לתת 60 ימי הודעה מוקדמת (אפשר לקבוע בהסכם מס' ימים נמוך יותר, אך אי אפשר יותר).

3. אם בחוזה השכירות לא קיים תנאי כזה, אף אחד מהצדדים לא יכול לבטל את החוזה באופן חד-צדדי (אלא אם הצד השני הפר את החוזה).

בעלי דירות שאני עורכת עבורם הסכמי שכירות שואלים אותי- זה טוב? להכניס את הסעיף הזה? התשובה היא שאין תשובה אחת נכונה. הייעוץ משתנה לפי הצרכים הספציפיים של הלקוחות. אני מבררת עם הלקוח האם זו דירה שמאוד קשה להשכיר אותה כי היא לא מתוכננת טוב/במיקום לא טוב, ולכן מציאת שוכרים פוטנציאליים אחרים היא קשה ולא נרצה סעיף שמאפשר יציאה מהדירה באמצע החוזה.

או לחילופין אם מדובר בדירה מבוקשת מאוד ודיי בקלות ניתן למצוא שוכרים חלופיים, ייתכן ועדיף שיהיה את ״השקט הנפשי״ שמאפשר ביטול חוזה גם אם אין הפרה (למשל במצב שהשוכרים לא מוצאים חן בעניינו במהלך תקופת החוזה או ככל שנרצה לעבור לגור שם בעתיד הקרוב וכו׳).

זו רק טעימה וכפי שציינתי יש המון שיקולים והם משתנים לפי הלקוחות.

דירה היא הנכס היקר ביותר שיש לאדם, ולכן בחוזי שכירות יש להתנהל בחוכמה ולהתייעץ עם עו״ד מנוסה בתחום לצורך עריכת חוזה שכירות, שיהיה מקיף ומקצועי וייתן מענה לכל נקודת התורפה האפשריות.

גם כשוכרי נכס שעתידים לחתום על חוזה אני ממליצה להתייעץ עם עורך דין על מנת שיבדוק את החוזה שקיבלתם, ויראה כי אין בו מוקשים או התחייבויות לא הגיוניות ולא חוקיות, ויערוך בו תיקונים לטובתכם על מנת להגיע למצב של הסכם מאוזן וטוב עבור שני הצדדים ולא רק עבור המשכיר.

פוסטים קשורים

הצג הכול
מגבלות על גובה הערובה בהסכם שכירות

הידעתם שגובה סכום הערובה הכספית שמותר לדרוש משוכר דירה היא מוגבלת? לאור מקרים חוזרים ונשנים של לקוחות שמגיעים אליי עם השאלה הזו, החלטתי...

 
 

ייעוץ ראשוני ללא עלות

תוכן האתר אינו מהווה יעוץ משפטי, אינו מקיים יחסי עורך דין לקוח, אינו תחליף להתייעצות עם עורך דין, והמסתמך/ת עליו עושה זאת על אחריותו/ה בלבד. קריאה באתר מהווה הסכמה לתנאים אלו.
כל הזכויות שמורות © 2025 עדי ארביב, עורכת דין

bottom of page