top of page

נקודות חשובות שחשוב לתת עליהן דגש בענייני שכירות

  • תמונת הסופר/ת: Adi Arviv
    Adi Arviv
  • 2 בפבר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 10 בפבר׳

שוכרים או משכירים דירה? כמה נקודות חשובות שכדאי שתכירו:

  1. הסכם- הסכם השכירות נועד לתת גבולות ומסגרת להתקשרות בין הצדדים ומהווה ראיה להסכמות וההבנות בין הצדדים. ישנם לא מעט אנשים שלא עורכים או חותמים על הסכם כתוב. אמנם הסכם שכירות בע״פ הוא תקף, הגם שאינו נכתב או נחתם על ידי הצדדים, אך מטיבו טעון הוכחה. על כן, כהמלצה גורפת אני ממליצה לערוך ולחדש הסכם מעת לעת בכתב.

  2. בהסכם חשוב לכלול פרטים חשובים: זהות השוכר והמשכיר, מצב הדירה, מועד התשלום, אופן תשלומים, הפרות, סעדים, פיצויים וכו.

  3. בהסכם יש להקפיד לציין במפורש את תקופת השכירות ותקופת האופציה (ככל שקיימת).

  4. הודעה מוקדמת – אם שוכר או משכיר מעוניינים לשמור לעצמם את הזכות לבטל את ההסכם, באופן חד צדדי, גם כאשר לא מתקיימת הפרת הסכם על ידי הצד השני, עליהם לכלול מראש תנאי מפורש בחוזה המאפשר זאת. בהיעדר תנאי כזה בהסכם, הרי שאף צד אינו זכאי לבטל את ההסכם, אלא במקרה של הפרה. לשון הסעיף מנוסחת לרוב כ"מתן הודעה מוקדמת".

  5. שוכר משנה- כיום מוכר כ'סאבלט'. מקובל מאוד בקרב שוכרים אשר עוזבים לפרק זמן מסוים את דירתם ומבקשים להכניס במקומם שוכר אחר חלופי לתקופת ההיעדרות, או לחילופין שוכרים שמעוניינים לפנות את הדירה לפני תום תקופת השכירות על מנת ששוכר המשנה ייכנס בנעלי השוכר הראשי עד לתום תקופת השכירות. שוכר המשנה מקבל על עצמו את ההתחייבויות והחובות ונכנס בנעלי השוכר הראשי. השוכר רשאי להשכיר בשכירות משנה רק בתנאי שהמשכיר נתן הסכמתו לכך מראש ובכתב.

  6. האם קיימות התחייבות מטעם בעל הדירה בקשר לנכס, וככל שכן, הרי שהן צריכות לקבל ביטוי בהסכם.


ישנם היבטים חשובים נוספים בהסכם השכירות שצריך להתייחס אליהם, והמפורט לעיל הנה רשימה לא ממצה.

לא אחת באים אליי לקוחות, שלא ערכו אצלי הסכם שכירות, ועתה מגיעים אליי כשיש הפרות, קונפליקטים ומורכבויות במסגרת השכירות עם הצד שכנגד. כשלב ראשון אני תמיד מבקשת לקבל לידי העתק מהסכם השכירות שנחתם. במקרה הטוב קיים הסכם שמגדיר וקבוע את ההסכמות שהגיעו אליהן הצדדים. במקרה הפחות טוב אני מבינה שכלל לא נחתם הסכם וכל ההסכמות היו במסגרת שיחה בע"פ. ברוב הפעמים, גם כאשר נחתם הסכם, הוא כה לקוני וחסר, אשר כולל בתוכו הסכמות בסיסיות בלבד, וכלל לא נותן מענה למצבים השונים אשר יכולים להיווצר בין משכיר לשוכר, והפוך.

ולכן אני אומרת וחוזרת תמיד - הסכם שכירות מהאינטרנט הוא 'טוב ויפה' עד שמגיעים להפרות הסכם, ואז נוכחים לדעת כמה 'הזול עולה ביוקר' וכמה בעיות ומורכבויות הוא יוצר. לכן מומלץ לקחת עו"ד מקצועי בתחום שיגן על האינטרסים שלכם.

מאז הקמת המשרד, ערכתי עשרות הסכמי שכירות מקיפים ומדויקים, הן למגורים והן מסחריים, שהעניקו את ההגנה המירבית לבעלי הנכסים באשר לנכס שלהם, וכן בדקתי הסכמי שכירות לשוכרים תוך מתן הערות והתייחסות עניינית לכלל ההגנות וההתחייבויות מטעם המשכיר, אשר זכאי להן השוכר.

במסגרת ליווי משכירים, אני עורכת בדיקות רקע ויכולת כלכלית של השוכר, על מנת לצמצם את האפשרות להשכרת הדירה לגורם בעייתי.

מזמינה אתכם, שוכרים ומשכירים כאחד, לקבל את שירותיי ולהתייעץ עמי לפני חתימת ההסכם.

פוסטים קשורים

הצג הכול
תניית ביטול בחוזה שכירות למגורים

ביטול חוזה שכירות למגורים כאשר לא מתקיימת הפרת חוזה של הצד השני ואין עילה לביטול- האם זה אפשרי?! בגדול, ניתן לבטל חוזה באופן חד צדדי רק...

 
 
מגבלות על גובה הערובה בהסכם שכירות

הידעתם שגובה סכום הערובה הכספית שמותר לדרוש משוכר דירה היא מוגבלת? לאור מקרים חוזרים ונשנים של לקוחות שמגיעים אליי עם השאלה הזו, החלטתי...

 
 

ייעוץ ראשוני ללא עלות

תוכן האתר אינו מהווה יעוץ משפטי, אינו מקיים יחסי עורך דין לקוח, אינו תחליף להתייעצות עם עורך דין, והמסתמך/ת עליו עושה זאת על אחריותו/ה בלבד. קריאה באתר מהווה הסכמה לתנאים אלו.
כל הזכויות שמורות © 2025 עדי ארביב, עורכת דין

bottom of page